ballet modern jazz docente Sylvie Van Hulle

Sylvie Van Hulle


Sylvie Van Hulle (1977) Bezieler, creatieve duizendpoot en oprichter van VZW Sy-Dansstudio

Ik volgde mijn eerste danslessen toen ik 3 jaar was en bleef onafgebroken met dans bezig.Ik geef in het seizoen 2021-2022:


•Allround Atelier

•Modern Compagnie

•Modern Choreo

•Ballet

•Duo training/ wedstrijd

•Privéles op aanvraag

•Sport en relaxatie massageWaar heb ik gestudeerd?


Ik studeerde met onderscheiding af aan het Kunsthumaniora Dans te Gent Nu MUDA, behaalde met onderscheiding mijn Bachelor aan de Hogeschool te Lier Nu AP Hogeschool Antwerpen en studeerde met onderscheiding af als dansdocent Moderne Dans aan de Hogeschool te Rotterdam Nu Codarts.

Ik volgde privétraining Pilates bij Ingrid Lootvoet en behaalde het certificaat pilates mat + reformer in 2006. Verder behaalde ik mijn diploma sportmassage te Antwerpen in 2019 en behaalde in 2020 mijn getuigschrift Sportverzorging bij Syntra Brugge.Danservaring!


Ik werkte samen als uitvoerend danseres met onder andere:

Aimé De Ligniere

Alain Platel

Andrea Gingras

Erwin Wouters

Hendrik Lebon

Katrine Gramelsberger

Marc Bogaerts

Pol Coussement

Sidi Larbi Chercaoui

Thierry Smits

-...

Ik danste professioneel bij Les Ballets C de la B, Hush Hush Hush en het Goeyvaert Consort. Zo danste ik in de kortfilm ‘Pas de deux’ van Patrick Van Den Berge en Koen Baele en was danscoach in het tv-programma Dansmondial van TV1.

Als doel heb ik altijd al gehad om de fysieke en artistieke training van dansers te combineren en te begeleiden. Ik help ze graag verder in hun dansproces. Zoals elke sporter moet een danser zijn lichaam op stabiliteit, lenigheid en mobiliteit trainen. In mijn danslessen staan kwaliteit, creativiteit, dynamiek en techniek centraal.

Zo werkte ik de afgelopen jaren voor verschillende organisaties (Wisper Mooss, MILO) en verschillende scholen (Conservatorium Brugge, Academie Waregem, Conservatorium Kortrijk…) De talrijke dansproducties en dansvoorstellingen die ik maakte, weerspiegelen de begeestering die ik voor dans, choreografie en het samen naar iets toe kunnen werken uitstraal.

Mijn freelance opdrachten zijn heel erg gevarieerd, en zo ook de mensen met wie ik werk: ouderen, jongeren, beginners, veeleisende beroepsdansers, mensen met een auditieve beperking, mensen met een fysieke beperking, mensen die zich voorbereiden op een trouwdans, voetballers, sporters…

Blijven dansen en in beweging zijn is mijn motto! "ONCE A DANCER ALWAYS A DANCER"